viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS

Sutra novo ročište u slučaju smrti Džene Gadžun, hoće li biti izuzet član Sudskog vijeća?

Vrijeme objave: 20.12.23 @ 20:14
OGLAS

Suđenje liječnicima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović za smrt djevojčice Džene Gadžun bit će održano sutra u 10 sati.

OGLAS

Prošlog tjedna ročište je prekinuto nakon što je advjetnik prvooptuženog Rožajca Alen Nakić tražio izuzeće člana Sudskog vijeća jer je kazao da su njih dvojica kumovi. Na sutrašnjem ročištu bit će poznata odluka Vijeća.

Podsjetimo, suđenje u slučaju smrti malene Džene Gadžun odgađa se tjednima, pa je teško i prebrojati koje po redu je bilo prošlo odgađanje. Osim traženja izuzeća člana Vijeća, do sada su ročišta odgađana najčešće zbog bolesti nekog od optuženih ili članova Vijeća.

OGLAS

Djevojčica Džena Gadžun je u studenom 2021. godine operirana u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. studenog 2021. godine preminula na KCUS-u.

OGLAS

Iz Tužiteljstva Županije Sarajevo je priopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

OGLAS

Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM