Zrak u vitezu
OGLAS
//
Globalno zatopljenje !?
Vrijeme objave: 08.07.24 @ 08:43
OGLAS

Prošli mjesec bio je najtopliji lipanj zabilježen globalno, objavio je u ponedjeljak EU klimatski nadzornik, zaokruživši šest mjeseci divljeg i razornog vremena od poplava do toplinskih valova.

OGLAS

Svaki mjesec od lipnja 2023. nadmašio je svoj temperaturni rekord u nizu od 13 mjeseci neviđene globalne vrućine, izjavio je Copernicusov servis za klimatske promjene (C3S). Ovo je više od statističke anomalije i naglašava značajnu i trajnu promjenu u našoj klimi – rekao je Carlo Buontempo, direktor servisa.

Čak i ako se ovaj specifičan niz ekstrema završi u nekom trenutku, sigurno ćemo vidjeti nove rekorde kako se klima nastavlja zagrijavati – upozorio je.Bilo je “neizbježno” sve dok je čovječanstvo dodavalo plinove koji zadržavaju toplinu u atmosferu, rekao je. Prosječna globalna temperatura zabilježena prošlog mjeseca oborila je prethodni lipanjski rekord postavljen 2023.

OGLAS

Novi maksimum došao je usred godine obilježene klimatskim ekstremima. Užasna vrućina prekrila je dijelove svijeta od Indije do Saudijske Arabije, Sjedinjenih Država i Meksika u prvoj polovici ove godine.

OGLAS

Neprekidna kiša, fenomen koji znanstvenici također povezuju s toplijim planetom, uzrokovala je velike poplave u Keniji, Kini, Brazilu, Afganistanu, Rusiji i Francuskoj.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM