viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.21 @ 16:03
OGLAS

Na današnjem ročištu u aferi respiratori svjedočio je Kristijan Marić iz Mostara, koji je bio uključen u nabavu kao jedan od posrednika tvrtke Srebrena malina. On je prva osoba tijekom postupka koja je tražila imunitet, piše Klix.ba.

On je inače osnivač Udruženja “Mreža mladih” u kojem su uključeni poduzetnici iz država regiona, a koji su posredovali prilikom nabave 100 respiratora iz Kine koje je nabavio Fikret Hodžić, ali i u mnogim drugim nabavama, za države u okruženju.

OGLAS

U nabavu koja je predmet suđenja sudjelovali su i Sanja Lekić iz Crne Gore, Borna Cicero sa kompanijom Exo trade iz Hrvatske te kao i jedan muškarac iz Srbije. Na ročištu je otkriveno da su oni 100 respiratora nabavili po cijeni od 3,9 milijuna eura iako je u tom trenutku tržišna vrijednost bila 1,5 milijuna eura.

OGLAS

Do razlike cijene je došlo, kako je rekao Marić, jer je Sanja Lekić imala problem sa raskidom ugovora u Srbiji, a čiji novac je već poslala u Kinu. Zbog manjka od 3,9 milijuna eura, to je, zajedno sa ostalima koji su uključeni u nabavu, osmislila da to namiri novcem Federacije BiH.

OGLAS

Marić je naveo da je na to pristao i sam Fikret Hodžić. Dogovorili su da nakon postojeće nabave, naruče još 200 respiratora koje bi platili 20 milijuna KM. Hodžić je, kako tvrdi Marić, uvjeravao da će sve srediti njegovi ljudi iz FUCZ-a i Vlade FBiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM