viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.04.23 @ 16:26

Za učenike devetih razreda Osnovne škole ,,Bila” 31. ožujka i 1. travnja Ministarstvo branitelja RH i BiH  organiziralo je terensku nastavu u Vukovar. Učenici su išli u pratnji razrednica Jelene Babić i Mirjane Marković.

Prvi dan učenici su poslušali predavanje o Domovinskom ratu, te obišli Memorijalni centar Domovinskog rata uz vođenje časnika  hrvatske vojske Ivankovića koji im je govorio o strateškoj obrani Vukovara te održao predavanje o minama. Učenici su slobodno vrijeme iskoristili za šetnju te odlazak do Vodotornja, gdje su također poslušali kratko predavanje te se fotografirali.

OGLAS

Drugi dan dočekala ih je kiša. Program je morao biti malo izmijenjen. U jutarnjim satima posjetili su crkvu sv. Filipa i Jakova, vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata te Ovčaru. Zbog kiše su samo autobusom prošli Trpinjskom cestom, kao i kompleksom poduzeća Borovo

OGLAS

Nakon ručka slijedio je posjet dvorcu obitelji  Eltz u kojem se nalazi gradski muzej te posjet Muzeju vučedolske kulture. U kvizu znanja školu su predstavljali učenici Karla Šafradin i Roko Rajković koji su s još tri škole podijelili drugo mjesto.

OGLAS

Ono što su svi zapazili je da je grad Vukovar osim simbola otpora cijele RH, postao i grad feniks- grad koji se iz potpunog razaranja  pretvorio u jedno lijepo, europski uređeno mjesto.

U 17: 00 sati grad je ostao iza njih kao podsjetnik na nečovječnost, ali i snagu, hrabrost pojedinaca, malih, običnih ljudi koji su tih 87 dana živjeli jedni za druge, u gradu u kojem kako reče S. Glavašević “ni Sjene nema”.

Oglasi
LM