viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.07.23 @ 17:09
OGLAS

Nakon što je Christian Schmidt posjetio spomenik žrtvama „Osmice“ u Vitezu, na istoj objavi pojavio se komentar pojedinca iz Ključa koji je izazvao lavinu reakcija, u svom dopisu je naveo kako su to ustaške žrtve i izrazio žaljenje što ih nije i više pobijeno.

Zamjenik predsjednika HDZ 1990 i federalni zastupnik Stipe Tokić navodi da je saznao za ovaj stav dotičnog i hitno poziva tužiteljstvo, policijske i sve druge organe da odgovarajuće kazne istog. Poziva i roditelje/staratelje da daju svoj vid oko izjave mržnje prema Hrvatima Viteza.

OGLAS

– Žrtva i pogibija osam mladih iz Viteza i komentar koji je uputila osoba iz Ključa je iznimno pogrešna i nanosi dodatnu bol roditeljima i rodbini žrtava Osmice i očekujem, zapravo zahtijevam od policijskih i pravosudnih organa da sankcioniraju govor mržnje i poziv za slična djela. Ukoliko se ne odazovu na ovaj javni poziv, pred svim organima ću, kao zastupnik u zastupničkom domu Parlamenta Federacije iskoristiti svako moguće pravo da zaštitim dostojanstvo nevinih žrtava u Vitezu, budite uvjereni u to. Ovo nije politiziranje nego moja ljudska reakcija na neljudski poziv za žaljenjem što nije pobijeno više „ustaških“ ljudi. Sramota,“ naveo je Tokić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM