viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.11.23 @ 16:45

Prema mišljenju stručnjaka, centralno grijanje je jedan od najvećih faktora koji doprinose isušivanju kože tokom zimskih mjeseci.

,,Zaista se naše životne navike mijenjaju s godinom, a ne naša koža. Pored toga što manje vježbamo i jedemo manje zdrave hrane, izloženi smo i centralnom grijanju koje isušuje kožu, a što je napolju hladnije, to je gore”, kaže Olivia Thorpe, osnivačica Vanderohea.

OGLAS

Slično klimatizaciji, centralno grijanje smanjuje razinu vlage u njihovom zraku, uzrokujući da koža postane suha i zategnuta.

OGLAS

,,Centralno grijanje dodaje dodatni nivo stresa u upravljanju suhom kožom, što je posebno problematično kada imate već postojeće kožne bolesti kao što su psorijaza ili ekcem”, objašnjava dr Adam Friedmann, konsultant dermatolog za Stratum dermatološke klinike.

OGLAS

Znaci upozorenja da je vaša koža možda previše suha su ako je gruba na dodir, izgleda da se počinje ljuštiti.

Osim što uzrokuje suhe uvjete u unutrašnjosti, centralno grijanje također uzrokuje probleme zbog kontrasta vanjskih temperatura. Temperatura koja se mijenja od toplog i ugodnog iznutra u hladno napolju, također uzrokuje širenje krvnih sudova, zbog čega se crvenilo akni čini mnogo gore.

Oglasi
LM