viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.08.22 @ 20:51

Pandemija COVID-19 dala je dodatni prostor beskrupuloznim političarima da pljačkaju javna sredstva namijenjena za osiguranje adekvatne zdravstvene zaštite građana BiH. Tužitelji Tužiteljstva BiH Mirza Hukeljić i Džermin Pašić odbili su da ignoriraju štetu koju ljudima ove zemlje nanose pojedinci uključeni u korupciju na visokom nivou i organizirani kriminal, navode iz Veleposlanstva SAD- a u BiH.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH objavilo je na svom Facebook profilu da su tužitelji Tužiteljstva BiH Mirza Hukeljić i Džermin Pašić proglašeni za heroje mjeseca kolovoza.

OGLAS

Tužitelji Hukeljić i Pašić vodili su istragu u aferi “Respiratori” koju su pokrenuli u svibnju 2020. godine, a u prosincu iste godine Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv optuženih u ovom predmetu, dok je suđenje pred Sudom BiH u kojem ovi tužitelji također zastupaju optužnicu Tužiteljstva BiH počelo u veljači 2021. godine.

OGLAS

Fokus podsjeća, za zloupotrebu položaja prilikom nabavke respiratora ACM812 A plaćenih oko 10,5 milijuna KM sudi se federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku, direktoru firme “F.H. Srebrena malina” Fikretu Hodžiću, te federalnoj ministrici financija Jelki Milićević, kojoj je na teret stavljen nesavjestan rad u službi.

OGLAS

Objavu Veleposlanstva SAD-a u BiH prenosimo u cijelosti:

,,Povjerenje u pravosuđe BIH je na povijesnom minimumu posebno kada je u pitanju spremnost pravosuđa na suočavanje s korupcijom. Pandemija COVID-19 dala je dodatni prostor beskrupuloznim političarima da pljačkaju javna sredstva namijenjena za osiguranje adekvatne zdravstvene zaštite građana BiH. Tužitelji Tužiteljstva BiH Mirza Hukeljić i Džermin Pašić odbili su da ignoriraju štetu koju ljudima ove zemlje nanose pojedinci uključeni u korupciju na visokom nivou i organizirani kriminal. Ovi tužitelji preuzeli su ogromnu odgovornost u nekima od najznačajnijih javnih suđenja za korupciju ikada pokrenutih u BiH. Trpjeli su nemilosrdne napade optuženih i pojedinih medija. Ustrajali su usprkos nedostatku potpore i resursa, te rizika od odmazde. Oni su to uradili jer shvaćaju važnost borbe protiv korupcije i svi ostali tužitelji treba da slijede njihov primjer kako bi osigurali demokratsku budućnost u BiH. S ponosom imenujemo Mirzu Hukeljića i Džermina Pašića herojima mjeseca Veleposlanstvo SAD”, navodi se na službenoj Facebook stranici Veleposlanstva SAD –a u BiH koje je objavilo i biografije tužitelja Hukeljića i Pašića.

Podsjećaju, suđenje u predmetu „Fadil Novalić i drugi„ bit će nastavljeno sredinom listopada, a posljednje do sada održano ročište bilo je u srpnju mjesecu.

Oglasi
LM