viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.08.22 @ 15:13

Ministar zdravstva Županije Sarajevo Haris Vranić oglasio se povodom smrti djevojčice Džene Gadžun i pozvao Tužiteljstvo ŽS da bez odlaganja utvrdi šta se točno desilo i poduzme odgovarajuće mjere.

,,Kao i svi građani, bio sam iskreno i duboko pogođen viješću o smrti dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun. Kako sam trenutno i ministar zdravstva ŽS, osjećao sam i posebnu odgovornost i obvezu da odmah pozovem obitelj djevojčice i ponudim svu pomoć koja im je bila potrebna. Kao ministar zdravstva, kao liječnik, a iznad svega kao čovjek i roditelj želio sam saznati šta se tog kobnog dana desilo u ordinaciji,” napisao je Vranić.

OGLAS

Naveo je kako je uputio nadležnu inspekciju, pozvao direktora Županijske uprave za inspekcije poslove i zatražio da mu dostave nalaz o tragičnom događaju, piše Klix.

OGLAS

,,Od Ljekarske komore Županije Sarajevo odmah sam zatražio da mi se dostave na uvid potrebna odobrenja za rad i licence za samostalan rad pomenutih liječnika. Također zatražio sam da se izvrši provjera, da li je medicinska oprema atestirana. U vezi sa navedenim, napominjem da su svi ovi nalazi i dokumenti već učinjeni dostupnim javnosti,” poručio je Vranić.

OGLAS

Kaže kako mu obdukcijski nalaz nikada nije dostavljen i da je poznato da doktorica koja je bila operator nije imala validnu licencu za rad u Županiji Sarajevo.

,,Svu dokumentaciju koju smo pribavili u Ministarstvu, dostavili smo nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu. Tu prestaje nadležnost Ministarstva i mene kao ministra, u pogledu poduzimanja pravnih koraka u vezi sa tragičnim događajem,” istaknuo je Vranić.

Poručio je da dijeli mišljenje sa onim koji smatraju da sve ovo predugo traje, ali da to ni na koji način nije u njegovoj nadležnosti.

,,I ja, iznad svega, želim znati šta se točno desilo tijekom operacije i zašto je ugašen nevini dječji život. To je moguće samo ako nadležno tužiteljstvo bez odlaganja temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se točno desilo, poduzme odgovarajuće mjere, te o tome obavijesti javnost, a prije svega roditelje,” kazao je Vranić.

Oglasi
LM