viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 06.11.23 @ 17:34

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u petak na širem području Federacije BiH izvršili 316 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem i druge uslužne djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvršenim kontrolama otkriveno je 66 neprijavljenih radnika, 89 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 30 objekata i izdano 146 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 393.900 KM.

Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i spriječavanju sive ekonomije će se nastaviti i u narednom periodu, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima – navode iz Porezne uprave FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM