viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.11.23 @ 20:50
OGLAS

Upravni odbor KCUS-a će u ponedjeljak, 27. studenog u 16 sati održati drugu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu će se naći prijedlog Odluke o razrješenju generalne ravnateljice KCUS-a Sebije Izetbegović, kao i prijedlog Odluke o imenovanju vršitelja dužnosti generalnog ravnatelja KCUS-a, saznaje portal “Avaza”.

Na sjednici održanoj 30. listopada Upravni odbor je donio Odluku o pokretanju postupka za razrješenje generalne ravnateljice KCUS-a prije isteka mandata, a u vezi sa Člankom 53. Statuta KCUS-a. UO je dr. Izetbegović uputio dopis u kojem su je obavijestili o razlozima za pokretanje postupka razrješenja, kao i o mogućnosti da se pismeno izjasni o tome. Prilikom pokušaja uručenja dopisa dr. Izetbegović nailazili su na poteškoće i opstrukcije, pa je tako dr. Izetbegović dopis preuzela tek 14. studenog. Od toga dana se počeo računati rok od osam dana za njeno izjašnjavanje. Istekom tog roka stvorili su se uvjeti za održavanje sjednice UO.

OGLAS

UO je još 31. listopada dopis poslao na kućnu adresu dr. Izetbegović, preporučeno putem pošte. Taj dopis je iz pošte izašao tek 2. studenog, da bi poštar naredni dan dopis razdužio uz napomenu o bezuspješnoj dostavi. Dopis su tek 6. studenog vratili KCUS-u uz napomenu „otputovao“ i komentar na koverti „otputovala po izjavi vozača A. H.“ . Sve to su u UO utvrdili naknadnim uvidom u dokumentaciju, zbog čega su tražili službeno obrazloženje JP BH Pošta za takvo postupanje s preporučenom poštom.

OGLAS

Tri dana kasnije od JP BH Pošta su dobili odgovor i informacije da je poštaru, prilikom dolaska na adresu dr. Izetbegović, prišao radnik osiguranja (službenik SIPA-e) i rekao mu da mu je tog jutra rečeno da je zabranjeno ostavljati bilo kakvu poštu, pa čak i komunalne račune. Službenici SIPA-e i privatnog osiguranja obitelji Izetbegović su poštaru zabranili ne samo pristup do ulaznih vrata i poštanskog sandučića, već i u dvorište gdje se nalazi stambeni objekt, tako da nije uspio ostaviti ni obavještenje o preuzimanju pošiljke. Još jednom su naveli da je to od njih tražila obitelj Izetbegović. Poštar je zatim nazvao osobnog vozača obitelji Izetbegović, koji mu je i ranije bio kontakt osoba za dostavu pošiljki, pri čemu mu je i vozač ponovio da je od strane obitelji Izetbegović zapovijeđeno da se zabrani pristup i ostavljanje bilo kakve pošte u poštansko sanduče. Od vozača je poštar dobio informaciju o odsutnosti dr. Izetbegović. Sve ovo je stajalo u odgovoru iz JP BH Pošta.

OGLAS

7. studenog dan nakon povrata dopisa, UO je na kućnu adresu dr. Izetbegović poslao kurire – dostavljače Službe za uredsko i arhivsko poslovanje KCUS-a. Policijski službenici, koji osiguravaju objekt su i kuririma – dostavljačima KCUS-a zabranili pristup ulaznim vratima, a spriječili su ih i da obavještenje o preuzimanju ostave u poštansko sanduče.

Isti dan, dopis su ponovno poslali i poštom. Poštar je ovaj put uspio ostaviti obavještenje o preuzimanju pisma. Dr. Izetbegović je dopis preuzela zadnji dan roka, nakon što je prethodno iskoristila sve mogućnosti da joj dopis ne bude uručen. UO je danas zaprimio izjašnjenje dr. Izetbegović.

Upravni odbor ima obvezu da razriješi generalnog ravnatelja prije isteka mandata ako nastane neki od razloga koji dovodi do prestanka ugovora o radu. To je slučaj sa dr. Izetbegović kojoj je Senat Univerziteta u Sarajevu još u ožujku ove godine poništio zvanje redovne profesorice Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a jedan od uvjeta za obavljanje funkcije generalnog ravnatelja je i taj da je ta osoba nastavnik medicinskog fakulteta.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM