viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.10.23 @ 17:48

Članovima privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je upućen poziv za 1. redovnu sjednicu, saznaje N1.

Među točkama dnevnog reda nalazi se i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog ravnatelja KCUS-a.

OGLAS

Pored toga, Upravni odbor će razmatrati i prijedlog Odluke o poništenju javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog ravnatelja KCUS-a koji je objavljen 06. listopada 2023. godine.

OGLAS

Jedna od točaka dnevnog reda će biti i razmatranje Zaključaka Vlade županije Sarajevo iz travnja 2023. godine, a koja se tiče zakonite opravdanosti daljeg obnašanja funkcije generalne ravnateljice, u skladu sa odgovarajući pravnim normama.

OGLAS

S timu vezi, razmatrat će se i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za razrješenje Generalne ravnateljice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović prije isteka mandata, odnosno prije 09.01.2024. godine.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, sa početkom u 16 sati.

Podsjetimo, Vlada FBiH na sjednici u Sarajevu održanoj 4. listopada smijenila je Upravni i Nadzorni odbor KCUS-a. Dosadašnji članovi UO i NO su smijenjeni, a potom imenovani i novi.

To je bio jedan od preduvjeta za eventualnu smjenu i Uprave KCUS-a sa Sebijom Izetbegović na čelu.

Oglasi
LM