viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 22.11.23 @ 10:26

Veleposlanik Mađarske u BiH nj. e. Krisztián Pósa posjetio je općinu Kiseljak. Službena posjeta počela je sastankom s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom uz nazočnost predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka, izaslanstvo je obišlo novu zgradu Vijećnice, gradilište Doma zdravlja, Centar za edukaciju i rehabilitaciju, tvrtku Sarajevski kiseljak kao i Teniski klub Elliptic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik je zahvalio predsjednici Bradara na pozivu te kazao kako je Mađarska prijateljska država prema BiH odnosno “počasni susjed”, te da je Veleposlanstvu važna i suradnja sa lokalnim zajednicama. Kiseljak već ima suradnju pa i službene gradove prijatelje u ovoj zemlji.

“Trudit ćemo se da ta suradnja bude još i bolja pogotovo kada je u pitanju gospodarstvo, obrazovanje, kultura”, kazao je načelnik Mišurić-Ramljak te zahvalio veleposlaniku na dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Bradara je kazala kako je važno da se suradnja s viših razina prenese i na niže, te da se i strani predstavnici uvjere kako su brojne općine i gradovi dijelom europske priče i da mogu napraviti značajne pozitivne pomake.

Veleposlanik se upoznao s radom tvrtke Sarajevski kiseljak, jednim od najvažnijih brendova ove općine, gdje je domaćinom bio direktor Stipe Bevanda. Izrazio je spremnost i na pokušaj konkretnije suradnje pa i određene posjete gospodarstvenika kao i brojne druge vidove pomoći i suradnje.

Oglasi
LM