viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.11.23 @ 10:26

Veleposlanik Mađarske u BiH nj. e. Krisztián Pósa posjetio je općinu Kiseljak. Službena posjeta počela je sastankom s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom uz nazočnost predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara.

Nakon sastanka, izaslanstvo je obišlo novu zgradu Vijećnice, gradilište Doma zdravlja, Centar za edukaciju i rehabilitaciju, tvrtku Sarajevski kiseljak kao i Teniski klub Elliptic.

OGLAS

Veleposlanik je zahvalio predsjednici Bradara na pozivu te kazao kako je Mađarska prijateljska država prema BiH odnosno “počasni susjed”, te da je Veleposlanstvu važna i suradnja sa lokalnim zajednicama. Kiseljak već ima suradnju pa i službene gradove prijatelje u ovoj zemlji.

OGLAS

“Trudit ćemo se da ta suradnja bude još i bolja pogotovo kada je u pitanju gospodarstvo, obrazovanje, kultura”, kazao je načelnik Mišurić-Ramljak te zahvalio veleposlaniku na dolasku.

OGLAS

Predsjednica Bradara je kazala kako je važno da se suradnja s viših razina prenese i na niže, te da se i strani predstavnici uvjere kako su brojne općine i gradovi dijelom europske priče i da mogu napraviti značajne pozitivne pomake.

Veleposlanik se upoznao s radom tvrtke Sarajevski kiseljak, jednim od najvažnijih brendova ove općine, gdje je domaćinom bio direktor Stipe Bevanda. Izrazio je spremnost i na pokušaj konkretnije suradnje pa i određene posjete gospodarstvenika kao i brojne druge vidove pomoći i suradnje.

Oglasi
LM