viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.04.21 @ 18:56

Novotravničanka velikog srca, Martina Fišić pokazala svoju velikodušnost djeci iz siromašnog sela Karundi u afričkoj Ugandi.

,,Krenulo je tako što ja 2016. godine nakon završenog fakulteta na smjeru Računovodstvo i financije, nažalost, kao i većina mladih ljudi nisam uspjela pronaći posao u svojoj struci i da tako kažem otišla sam trbuhom za kruhom u Irsku, konkretno u Dublin. Počela sam raditi u svojoj struci i evo hvala Bogu već pet godina radim”, kazala je Fišić.

OGLAS

Godišnji odmor za koji nije slutila da će joj promijeniti život odlučila je provesti u Ugandi. Selo koje je odsječeno od ostatka svijeta, bez struje, vode, osnovnih životnih uvjeta je postalo misija. Odlučili su započeti projekt škole za više od 200 djece jer je njihova škola bila doslovno od dasaka, prenosi drukciji.ba.

OGLAS

,,Tako smo i započeli. Organizirali smo akciju prikupljanja sredstava u BiH, Hrvatskoj, Irskoj, Italiji i moram biti iskrena i reći ću da sam jako ponosna i srce mi je ogromno nakon godinu i 4 mjeseca mi imamo izgrađenu školu. Potpuno izgrađenih pet učionica, trenutno se izrađuju klupe”, kazala je Fišić.

OGLAS

Prema Martininim riječima, Bosanci i Hercegovci su još jednom pokazali da, usprkos teškoj situaciji u kojoj se nalaze, imaju veliko srce.

Prikupljeno je blizu 40,000.00 eura, ali je najveći postotak tih donacija upravo iz BiH i RH.

Djeca u Ugandi, kaže, nemaju djetinjstvo kakvo bi trebalo biti, zato izgrađena škola dodatno dobiva na važnosti.

Martina se zahvalila svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a posebno naglašava da je kroz ovu priču naučila da jedino što imamo je ono što dajemo.

Oglasi
LM