viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.10.22 @ 20:39

Pokušao sam napraviti analizu vezano za te respiratore, ali nisam mogao, jer nije bilo dovoljno informacija, dokumentacija je bila prepravljana i nije vjerodostojna, rekao je Pekija.

Leandro Pekija, (Pecchia) vještak iz Italije, kojeg je angažiralo Tužiteljstvo BiH, raskrinkao je danas na ročištu u Sudu BiH Fadila Novalića i respiratorsku mafiju.

OGLAS

Osim premijera Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica financija FBiH Jelka Milićević i vlasnik poduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

OGLAS

Pekija, vještak iz Italije, kojeg je angažiralo Tužiteljstvo BiH da vještači sporne respiratore, kazao je da nabavljeni respiratori “se ne mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege”, piše Dnevni avaz.

OGLAS

On je rekao da za kompliciranije proizvode, koji nose veći rizik, nije dovoljna sama certifikacija proizvoda, nego i tok svake proizvodne linije, a sporni respiratori su imali samo jedan certifikat.

Pokušao sam napraviti analizu vezano za te respiratore, ali nisam mogao jer nije bilo dovoljno informacija, dokumentacija je bila prepravljana i nije vjerodostojna, rekao je Pekija.

Oglasi
LM