viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.10.21 @ 16:05

Vila Vitez travničkog arhitektonskog studija Ledić arhitektura zamišljena je kao u padinu ušuškani multifunkcionalni životni prostor koji ispunjava sve potrebe jedne obitelji zahvaljujući brojnim specijaliziranim prostorijama, ali i pomno isprojektiranim i kvalitetno povezanim javnim i privatnim prostorima. Iako još uvijek u statusu ideje, Vila Vitez pokazala je značajne oblikovne i funkcionalne kvalitete i zahvaljujući njima dospjela je u uži izbor godišnje izložbe Collegium Artisticum 2021 – Arhitektura.

Vila se sastoji od tri etaže suteren, prizemlje i kat. Objekat je oblikovno i etažno uklopljen u postojeći teren tako da je etaža suterena cijelom svojom visinom ukopana u teren.

Ulaz u suterensku etažu smješten je na zapadnoj strani, prizemlju se pristupa kolskim i pješačkim putem sa južne strane dok je ulaz na kat smješten na istočnoj strani. Objekat je u osnovi nepravilnog oblika pa iz toga proizlaze različite gabaritne dimenzije suterena, prizemlja i kata. Suteren ima maksimalne gabaritne dimenzije 26,50 x 20,12m ne uključujući vanjske nenatkrivene tarase. Prizemlje objekta sastoji se od dva dijela, jednog većeg, dimenzija 15,20 x 23,15m bez natkrivenih terasa, te manjeg dimenzija 21,28 x 6,90m. Kat je dimenzija 10,55×25,90m.

Prateći konfiguraciju terena projektirana je pristupna prometnica kojom se pristupa razini prizemlja objekta u kojem je smještena garaža, gostinjska soba i dio objekta za dnevni boravak korisnika ( kuhinja, dnevni boravak, kupaonica, radna doba, i sl.). Vertikalna unutarnja komunikacija suterena sa prizemljem i prizemlja sa katom ostvaruje se pomoću unutarnjeg dvokrakog stepeništa. Vertikalna vanjska komunikacija suterena sa prizemljem i prizemlja sa katom ostvaruje se sa po dva stepeništa smještena na južnoj i sjevernoj strani. Na katu objekta su smještene tri zasebne sobe sa kupaonicama i garderobom za svaku te zajedničkom natkrivenom terasom.

U funkcionalnom smislu, suteren je predviđen za dnevne zajedničke aktivnosti u slobodnom vremenu te je iz toga razloga na toj etaži projektovan bazen, fitness centar, konoba, vinoteka i dr. Prizemlje je predviđeno za dnevne zajedničke prostorije članova obitelji. Sadržaj prostora je takav da može da zadovolji viši standard stanovanja, zadovoljavajući potrebe svih korisnika, prenosi aabh.ba.

Oglasi
LM