viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.07.23 @ 14:11

Javnost u BiH proteklog dana zgrozilo je ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja i oskvrnjivanje vjerskih simbola u prostorijama osnovne škole „Uskoplje“ koje se ne koriste.

Inače, prostorije osnovne škole „Uskoplje“ u kojima se dogodio nemili događaj date su na upravljanje HKD Napredak, koordinaciji braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje, sportskim klubovima i MZ Gornji Vakuf-Uskoplje 2 na korištenje. “Uskoro je planiran početak obnove navedenih prostorija, koje će, vjerujemo, u budućnosti biti društveni dom od kojeg će imati koristi svi žitelji Općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Tome u prilog govori i nedavna posjeta državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonke Milasa tom dijelu osnovne škole”, naveli su iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Uskoplje, nakon što su, tada nepoznati pojedinci izvršili ovaj sramni čim, Slučaj je odmah prijavljen nadležnim tijelima.

OGLAS

Novinari portala viteški.ba doznali su kako su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna danas priveli tri osobe koje se sumnjiči za navedeno djelo, koje je ovim i riješeno. Nadalje, doznaje se da se radi se o maloljetnicima bošnjačke nacionalnosti, koji su zadržani u policijskoj stanici na ispitivanju i davanju iskaza.

OGLAS

Ranije danas poruke koje su upućene Hrvatima Gornjeg Vakufa- Uskoplja oštro je osudio i Hrvatski narodni sabor BiH.

OGLAS
Oglasi
LM