viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.09.22 @ 16:03

Vlada bh. entiteta Republika Srpska na današnoj sjednici donijela je odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima od po 100 konvertibilnih maraka, koju će mladi moći da realiziraju od 5. do 25. rujna.

,,Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske, s ciljem potpore materijalnom statusu mladih, realizira ovakav vid potpore, što je posebno značajno na početku školske godine”, priopćeno je iz Vlade RS-a.

OGLAS

Navode da velika zainteresiranost za prvu tranšu, kada se za potporu registriralo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da su reagirali na adekvatan način, dajući potporu srednjoškolcima, studentima i mladima.

OGLAS

,,Svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u srpnju mjesecu, bit će isplaćeni po automatizmu, dok će oni koji imaju između 16 i 29 godina, a još nisu registrirani, moći da izvrše prijavu putem aplikacije na portalu Ministarstva financija RS-a”, navodi se u priopćenju.

OGLAS

Na današnjoj sjednici održanoj u Banja Luci donesena je i odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih branitelja koja nisu zaposlena, a radi se o jednokratnoj pomoći od 1.000 KM, koja će biti isplaćena u rujnu.

Oglasi
LM