viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.08.23 @ 12:24

New York City je donio odluku o zabrani korištenja TikToka na uređajima u vlasništvu vlade, a gradske agencije imaju rok od 30 dana da uklone aplikaciju koja je u vlasništvu kompanije ByteDance.

Službenicima je zabranjeno da preuzmu ili koriste TikTok na poslovnim uređajima, a ova odluka je stupila na snagu tri godine nakon što je država New York zabranila korištenje TikToka na vladinim uređajima.

OGLAS

NYC Cyber Command, odjel u sklopu Ureda za tehnologiju i inovacije, potaknuo je ovu odluku nakon što je prijavio gradskim vlastima da TikTok predstavlja prijetnju po sigurnost.

OGLAS

,,NYC Cyber Command redovno istražuje i unapređuje proaktivne mjere kako bi podaci Njujorčana bili sigurni. U sklopu tekućih napora, ustanovljeno je da aplikacija TikTok predstavlja prijetnju po sigurnost gradskih tehničkih mreža te je preporučila njeno uklanjanje s uređaja”, rekao je glasnogovornik gradskog vijeća.

OGLAS

Druge države poput Montane također zabranjuju TikTok i to u potpunosti, no većina zakonodavaca zabranjuje aplikaciju državnim službenicima uključujući federalnu vladu. Ukupno 33 američke države imaju restrikcije korištenja TikToka na vladnim uređajima.

Oglasi
LM