viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.05.23 @ 06:21
OGLAS

WhatsApp je najavio opciju uređivanja koja korisnicima omogućuje promjenu poruka do 15 minuta nakon što su poslane. Usluga za razmjenu poruka u vlasništvu Mete počela je globalno uvoditi funkciju uređivanja i trebala bi postati dostupna svim korisnicima u nadolazećim tjednima, naveli su iz kompanije u objavi na blogu.

OGLAS

Poruke koje su uređene imat će obavijest “uređeno” prikazanu uz njih, iako povijest uređivanja neće biti prikazana tako da korisnik ne može vidjeti što je pisalo u postu prije nego što je izmijenjen.

Opcija se može aktivirati pritiskom na poruku i odabirom “uredi” iz padajućeg  menija koji se pojavi. Ranije je jedini način da se ispravi poruka poslana na brzinu ili koja sadrži grešku bio da se izbriše i pošalje nova, pri čemu su primatelji bili upozoreni na tu činjenicu tako što je uklonjena objava zamijenjena izrazom: “Ova poruka je izbrisana.”

OGLAS

,,Od ispravljanja jednostavne pravopisne greške do dodavanja dodatnog konteksta poruci, uzbuđeni smo što vam možemo omogućiti veću kontrolu nad vašim razgovorima. Sve što trebate učiniti je dugo pritisnuti poslanu poruku i odabrati “Uredi” iz menija do 15 minuta nakon toga”, naveli su iz WhatsAppa.

OGLAS

Konkurentske aplikacije kao što su Telegram i Signal već omogućuju korisnicima uređivanje poruka, dok je Twitter prošle godine uveo mogućnost uređivanja tweetova odabranim korisnicima. Twitter nudi opciju uređivanja pretplatnicima na svoju uslugu Twitter Blue, dajući im 30-minutni prozor za uređivanje tweeta nakon što je poslan.

OGLAS

Oglasio se i Zuckerberg

Osnivač i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, označio je promjenu WhatsAppa na svojoj Facebook stranici, pokazujući poruku koja je promijenjena iz “Beast of luck!” na “Best!”

Facebook, također u vlasništvu Mete, počeo je uvoditi mogućnost uređivanja objava i komentara prije desetak godina. Instagram korisnicima omogućuje uređivanje objava, ali ne i komentara.

Meta je upletena u spor s vladom Velike Britanije oko svoje najpoznatije opcije: end-to-end enkripcije, koja osigurava da samo primatelj i pošiljatelj mogu vidjeti poruke. Prošlog mjeseca WhatsApp i Signal potpisali su otvoreno pismo u kojem upozoravaju da bi prijedlog zakona o online sigurnosti mogao potkopati privatnost i sigurnost Velike Britanije, rekavši da zakon “ne pruža eksplicitnu zaštitu za enkripciju” jer bi mogao ovlastiti regulatora komunikacija da zahtijeva od tehnoloških kompanija da oslabe sustave enkripcije radi borbe protiv terorizma ili sadržaja seksualnog zlostavljanja djece, piše Guardian.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM