viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.12.23 @ 21:38

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održao je večeras 9. hitnu sjednicu na kojoj se razmatrala samo jedna točka dnevnog reda – Prijedlog zakona o spriječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Prijedlog ovog zakona prije nekoliko dana usvojilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine te je upravo ovo tijelo uputilo zahtjev za održavanjem hitne sjednice.

OGLAS

Uoči samog glasovanja o Prijedlogu zakona prethodila je i burna rasprava između zastupnika vlasti i opozicije, a opozicija je tražila da se odlučivanje o ovom zakonu pomjeri na 29. prosinac. Ipak, ovaj zahtjev nije usvojen te su zastupnici pristupili glasovanju.

OGLAS

Ovakvo zakonsko rješenje usvojeno je sa 34 glasa “za”, dok su dva zastupnika bila suzdržana.

OGLAS

Prijedlog zakona o spriječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, koji je Vijeće ministara BiH usvojilo na telefonskoj sjednici 14. prosinca predstavlja jedan od 14 ključnih prioriteta Europske komisije za Bosnu i Hercegovinu.

Novi zakon harmonizira sustav spriječavanja pranja novca i financiranja terorizma u BiH sa standardima FATF-a i Moneyvala iz zadnjeg kruga evaluacije.

Oglasi
LM