viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.06.22 @ 08:41

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje kako će Rusija intenzivirati napade na njegovu zemlju dok Kijev ovog tjedna čeka odluku Europske unije o dodjeli Ukrajini statusa zemlje kandidata.

,,Počinje povijesni tjedan. Jedan od najvažnijih od 1991. Tjedan kada ćemo čuti odgovor Europske unije o kandidatskom statusu za Ukrajinu. I u takvom tjednu treba očekivati veću neprijateljsku aktivnost od Rusije. Namjerno – demonstrativno. I ne samo protiv Ukrajine, već i protiv Europe. Pripremamo se. Upozoravamo partnere. I zahvalni smo svima čija snaga danas znači našu pobjedu sutra”, rekao je Zelenski u svom video obraćanju.

OGLAS

U četvrtak i petak održava se redovni sastanak na vrhu šefova država ili vlada EU-a, a raspravljat će, između ostalog, i o mišljenjima koje je Komisija objavila prošlog tjedna o zahtjevima tri zemlje, Ukrajine, Moldavije i Gruzije za članstvo u Europskoj uniji, piše faktor.ba.

OGLAS

Ako Ukrajina i Moldavija dobiju kandidatski status, bit će to veliki skok jer su se prije početka ruskog napada na Ukrajinu te zemlje borile da u zajedničkim deklaracijama dobiju bilo kakvu “maglovitu formulaciju” koja bi barem u naznakama govorila o europskoj perspektivi.

OGLAS
Oglasi
LM