spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

DOZNAJEMO: Uz nekadašnji hotel Vitez uskoro će biti obnovljen i Gradski trg u Vitezu

- Oglasi -
- Oglasi -

Nakon godina mraka zgrada nekadašnjeg hotela Vitez već nekoliko mjeseci ima nove vlasnike, koji vrijedno provode aktivnosti na rekonstrukciji građevine, koja će, kako smo najavljivali imati novu namjenu. Bit će do urbani gradski centar sa bogatim sadržajem, koji će, oplemeniti ponudu središta Viteza i biti pravo gradsko središte.

Kako bi taj dio Viteza zablistao svakako je neophodno provesti i druge zahvate, posebno onaj koji se tiče rekonstrukcije Gradskog trga, čije su komponente (pločnik, hortikultura, mobilijar, rasvjeta) odavno dotrajali i kao takvi ostali i prošlom vremenu, o čemu svjedoči pokvareni i zaustavljeni sat, kojega krasi replika rimskog mača i štita, koji su pronađeni u Vitezu te javnost s pravom očekuje i njegovu rekonstrukciju.

- Oglasi -

Na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća, koja je održana 21. travnja donesena je odluka, u sklopu rebalansa ovogodišnjeg proračuna, da se iznos od 85 000 KM usmjeri za obnovu trga, a kako je za viteški.ba kazao načelnik Općine Vitez Marjanović, Općina je aplicirala s projektom rekonstrukcije trga i na programe prekogranične suradnje te se očekuju dodatna sredstva čime bi se ovaj projekt u potpunosti realizirao.

- Oglasi -

Uz izmjenu cijelog pločnika na trgu uradit ćemo i izmjenu glavne vodovodne cijevi, što govori da ćemo ovaj značajan projekt raditi u fazama“, kazao je Marjanović.

Sigurno je kako će centar Viteza uskoro poprimiti ne samo novi izgled, nego i namjenu, posebno imajući u vidu najavljenu rekonstrukciju zgrade Policijske stanice Vitez, otvorenje Odjela Općinskog suda, kao i rekonstrukciju pojedinih gradskih ulica.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE