spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
17 °

EKSKLUZIVNO: Evo kako će izgledati nova zgrada Doma zdravlja Vitez, osigurana sredstva za početak gradnje

- Oglasi -
- Oglasi -

Javnosti je prije nekoliko mjeseci prezentirana informacija iz županijskog ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽSB te općinske administracije kako će u Vitezu uskoro krenuti izgradnja nove multifunkcionalne lamele Javne ustanove Dom zdravlja Vitez.


Odmah po usvajanju ideje krenulo se u prikupljanje potrebnih sredstva te je tako na prijedlog ministra Ante Matića županijska Vlada izdvojila 300 000 KM za izgradnju nove lamele, koja je, zbog nedovoljnih kapaciteta postojeće zgrade, prijeko potrebna već dulje vrijeme, a posebno jer se očekuje i širenje usluga koje JU Dom zdravlja Vitez nudi pacijentima. Kako se doznaje u planu je odjele koji se nalaze na prvom katu Doma zdravlja izmjestiti na prizemlje, a sve kako bi kao takvi bili dostupniji trudnicama, porodiljama, starijim ili teško bolesnim osobama. Time bi Centar za mentalno zdravlje bio na prvom katu postojeće zgrade, a s novom lamelom bilo bi omogućeno širenje postojećih odjela, prije svega pedijatrije te ginekologije.

„Kao Vlada nastojimo se odgovorno odnositi prema sektoru zdravstva gdje zdravstvenim osiguranicima želimo omogućiti što kvalitetniju uslugu, a zaposlenicima, sukladno proračunskim mogućnostima, adekvatna primanja i status u društvu. U Vitezu smo u proteklom periodu proveli projekte energetske učinkovitosti zgrade kroz rekonstrukciju krova, fasade i stolarije, a nabavili smo novo sanitetsko vozilo dok se priprema nabava saniteta za dijalizirane pacijente. Također, treba dodati kako smo u protekle tri godine za Dom zdravlja Vitez osigurali novi ultrazvuk, rendgen, digitalizaciju mamografije, prošireni tim obiteljske medicine te je gradnja lamela generacijski projekt koje otvaramo i danas predstavljamo javnosti“, rekao je ministar Anto Matić.

- Oglasi -

Zadovoljstvo zbog pokrenutih aktivnosti na izgradnji lamele Doma zdravlja Vitez nije krio ni općinski načelnik Boris Marjanović. On je dodao da će i Općina Vitez pružiti potrebnu pomoć, a sve kako bi korisnici zdravstvenih usluga, kao i zaposlenici ove javne ustanove imali što bolje uvjete za liječenje i rad.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE