viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.06.24 @ 21:01
OGLAS

Već dulje vremena u Vitezu, ali i šire aktualne su špekulacije kako će kompanija Bingo u ovoj srednjobosanskoj općini otvoriti prodajni centar, no konkretnih poteza na terenu nije bilo.

OGLAS

Također, bile su prisutne i priče da će Bingo kupiti neki od domaćih lanaca koji su iz Viteza, no to su očigledno bile priče bez ozbiljnog utemeljenja. Ipak, kako su novinari portala viteški.ba doznali započela je izgradnja tržnog centra Bingo u Poslovnom centru 96, a građevina će biti smještena uz novu servisnu cestu, nasuprot poduzeća Sofa MM prema rijeci Lašvi. Ovu informaciju pokušali smo službeno provjeriti u Upravi kompanije, koja na naše službene upite nije odgovarala, no neslužbeno su kazali kako operativno rade na otvorenju tržnog centra u Vitezu. Time bi ovo bio prvi veliki tržni centar u Vitezu, a čije vlasništvo nije u rukama lokalnih poduzetnika, a građevina bi trebala biti gotova do konca tekuće godine.

Inače, Bingo d.o.o. Tuzla postoji od 1993. godine i od tada do danas postigao je veliki uspjeh u svojoj primarnoj djelatnosti- trgovini. Osim trgovinom, u sklopu grupacije imaju i nekoliko drugih djelatnosti i industrija (industrija deterdženata i proizvoda za domaćinstvo, proizvodnja flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnja jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnja tjestenine, proizvodnja začina i juha, tekstilna industrija, industrija namještaja, proizvodnja papirne konfekcije, pivara, proizvodnja šljunka, te proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije ). Unaprijedili su poslovanje u ugostiteljstvu, jer u svakom većem centru imaju restoran sa ugodnim ambijentom i sa bogatim sadržajem. Pored toga, moderni shopping centri postali su novi pravac njihova biznisa. Trenutno imaju sedam shopping centara i to Bingo City Center Tuzla, Bingo City Center Sarajevo, Alta shopping center, Shopping centar Otoka, Retail park Derventa, Park&Shop Čitluk, Shopping centar Bihać, stoji na njihovoj stranici.

OGLAS

Također, medijima je odjeknula vijest kako je Bingo lani svim djelatnicima isplatio 13. plaću u visini od 1.000,00 KM. Kompanija Bingo Tuzla, najveći trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, poslovnu je 2023. godinu završila sa 158 milijuna KM neto dobiti, što predstavlja povećanje profita od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu. Posao bi trebalo u Vitezu dobiti stotinjak osoba.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM