spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

VITEZ: Veći dio gradske zone obuhvaćen video nadzorom

- Oglasi -
- Oglasi -

U proteklom periodu, dijelom u prošlom sazivu Općinskog vijeća Vitez (2016.-2020.), a dijelom u aktualnom sazivu, na sjednicama Općinskog vijeća Vitez upućene su inicijative od strane vijećnika, da se u gradskoj zoni instalira video nadzor, koji će prvenstveno iz sigurnosnih razloga kontrolirati kretanje ljudi i vozila.

Vijećnik Nikola Šarić (HDZ BiH) je 2020. godine na jednoj od sjednica Općinskog vijeća uputio inicijativu nadležnim da razmotre mogućnost uvođenja video nadzora, prvotno u gradsku zonu, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosne situacije na području općine Vitez. Prateći dalje sjednice Općinskog vijeća Vitez, Šarić je ispred Kluba vijećnika HDZ-a BiH i u prosincu 2021. godine, apelirao općinskim službama da osiguraju sredstva za postavljanje video nadzora na novoizgrađenom kružnom toku, mostu i raskrižjima u urbanom dijelu općine. Danas smo, vozeći se lokalnim prometnicama uvidjeli da je u tijeku realizacija ovog projekta. Postavljen je video nadzor i na križanju ulica Silvija Strahimira Kranjčevića, Ilije Petrovića i kralja Petra Krešimira IV (preko puta caffe Magnet). Prethodno je postavljena kamera i u ulici Hrvatskih branitelja (kod restorana Maestral), na Gradskom trgu i još nekim dijelovima općine Vitez.

Uz video nadzore postavljene na javne i privatne objekte, realizacija ovog projekta svakako će doprinijeti poboljšanju osjećaja sigurnosti naših sugrađana, koji na razne načine prometuju cestama na području naše općine. Zahvaljujem općinskim službama i načelniku na prihvaćanju inicijative, a koju sam u nekoliko navrata, ispred Kluba vijećnika HDZ-a BiH, upućivao na sjednicama Općinskog vijeća Vitez, kazao je u razgovoru za Viteški.ba zamjenik predsjednice Kluba vijećnika HDZ BiH Vitez Nikola Šarić

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE