spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
47 %
1.6kmh
17 %
Ned
35 °
Pon
33 °
Uto
34 °
Sri
38 °
Čet
39 °

Zoran Milanović dolazi u Vitez

hdz_uskrs
cavara_usrks
tikop_uskrs
ana_uskrs

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, kako je potvrđeno za viteški.ba iz Ureda predsjednika RH, razmatra dolazak u posjet Vitezu.

Glasnogovornik Predsjednika Republike potvrdio je da se razmatra dolazak u Vitezu te da će više detalja široj javnosti biti uskoro prezentirano.

Nadalje, viteški.ba iz izvora poznatih redakciji doznaje kako bi predsjednik Milanović već ovoga mjeseca (od 11. srpnja) trebao biti u BiH i Vitezu gdje će razgovarati s političkih i drugim predstavnicima iz Središnje Bosne o ukupnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u BiH, suradnji s Republikom Hrvatskom te poziciji hrvatskog naroda u BiH.

Zoran Milanović, tijekom vršenja predsjednika Republike Hrvatske pokazao je posebno zanimanje za poziciju hrvatskog naroda u BiH komentirajući odnose u BiH i naglašavajući važnost konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda s ostalim narodima, kao i ulogu HVO-a u obrani BiH i osiguravanju suverenosti hrvatskog naroda. Također, Milanović se nedavno sjetio i ubijene djece Viteza kada je naveo da se radi o jednom od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

“Danas se prisjećamo jednog od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kada je prije 28 godina razorna granata prekinula dječju igru u Vitezu i odnijela osam nevinih života”, objavio je tada Milanović na društvenim mrežama.

U premijerskom mandatu Milanović je nekoliko puta boravio u Vitezu, točnije 2012. i 2014. godine, a ovaj posjet dolazi i u jeku značajnih pregovora koji se vode u kontekstu izmjena izbornog zakonodavstva.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.