viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 10.12.23 @ 15:05

Mnogo je čimbenika koji određuju koliko će osoba uspjeti izgubiti kilograma. Gubitak težine zna biti naporan i postoje mnoge stvari koje treba uzeti u obzir. No, jeste li znali da je krvna grupa također presudan čimbenik za gubitak kilograma?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete po krvnim grupama mogu pomoći u mršavljenju u određenim slučajevima, jer one određuju kako ćete apsorbirati određene hranjive tvari, kako se nosite sa stresom, koja je hrana pogodnija i za vaš organizam. Nutricionistica Anjali Mukerjee navodi kako je važno identificirati što je prouzročilo debljinu, a veliku ulogu igraju i dob, metabolizam, hormonska neravnoteža i druga medicinska stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka od dijeta po krvnim grupama eliminira specifične skupine hrane, kao što su kruh i žitarice, mliječni proizvodi ili meso i piletina koje pridonose debljanju, a osmislio ih je liječnik alternativne medicine Peter J. D’Adamo.

Krvna grupa 0
Krvna grupa 0 zahtijeva visokoproteinsku dijetu bogatu nemasnim mesom, piletinom, peradi, ribom i povrćem, uz manji dodatak žitarica, mahunarki i mliječnih proizvoda.

Krvna grupa A
Dijeta za osobe s krvnom grupom A podrazumijeva veći unos namirnica biljnog podrijetla, a to znači da je potrebno jesti više voća, povrća, mahunarki i cjelovitih žitarica.

Kod dijete za krvnu grupu B potrebno je izbjegavati kukuruz, pšenicu, heljdu, leću, rajčicu, kikiriki i sjemenke sezama te piletinu. Potrebno je povećati unos zelenog povrća, jaja, određenih vrsta crvenog mesa i nemasnih mliječnih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prehrana na dijeti prema krvnoj grupi AB treba se sastojati od namirnica kao što su: tofu, plodovi mora, mliječni proizvodi i zeleno povrće. Potrebno je izbjegavati kofein, alkohol te dimljene ili suhomesnate proizvode.

Oglasi
LM