OGLAS
Vrijeme objave: 27.12.23 @ 10:35
OGLAS

Iako je malo falilo da uopće ne bude snimljen, film je na kraju zaradio 285 milijuna dolara na blagajnama.

OGLAS

“Sam u kući” jedan je od apsolutnih božićnih klasika, a mnogi ne znaju da film zamalo nije snimljen jer je Warner Bros odustao od projekta. Film iz 1990. aktualan je i danas, a širom svijeta se gleda iznova između Božića i Nove godine. Upravo je ovaj film sinonim za novogodišnje praznike. Stoga, teško je zamisliti da je film bio vrlo blizu toga da ne bude snimljen i da je bio gotovo odbačen u predprodukciji. Film prati Kevina (Macaulay Culkin) koji je slučajno ostavljen kod kuće dok njegova porodica odlazi na božićni odmor.

Ogromni troškovi

OGLAS

Kako je rečeno u dokumentarcu “The Movies That Made Us: Home Alone”, kada je scenarista John Hughes odnio svoj projekt u produkcijsku kancelariju Warner Brosa, rekli su da bi mogli snimiti film za 10 milijuna dolara i očekivali upola pristojan povrat prihoda. Ipak kako su se troškovi za film gomilali, ispostavilo se da bi za snimanje bilo potrebno 14 milijuna dolara, a nakon što su to saznali, Warner Bros je odlučio zaustaviti projekt. U naletu emocija, glumcima i ekipi je istog jutra rečeno da je produkcija zatvorena i da su ostali bez posla. Srećom, kasnije im je rečeno da je 20th Century Fox preuzeo film i da žele odraditi snimanje do kraja.

OGLAS

Traženje lokacija

OGLAS

Tim je potom krenuo na posao kako bi pronašao pravu lokaciju za svaku scenu, radeći “danonoćno” kako bi našli kultnu kuću “koja je predstavljala specifičnu vrstu američkog života više srednje klase”, prema Hughesu. Macauley Culkin je očigledno bio unaprijed odabran za ulogu Kevina, u ulozi koja će ga učiniti poznatim. Odabran je nakon što su direktori castinga uočili njegovu izvedbu zajedno s John Candyjem u “Uncle Bucku” i shvatili da je on pravi za tu ulogu. Film je na kraju zaradio 285 milijuna dolara na blagajnama, a tijekom godine koje su uslijedile učvrstio je svoje mjesto kao jedan od najvećih božićnih filmova svih vremena.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM