viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 13.11.23 @ 10:32

Osim pružanja osjećaja opuštanja nakon napornog dana, način na koji se kupate može imati značajan utjecaj na vaše opće zdravstveno stanje. Važnost korištenja pravilnih tehnika kupanja naglašava se u održavanju čistoće i svježine kože. 

Bez obzira na omiljene proizvode za pranje tijela, ključno je koristiti učinkovite metode čišćenja i dodatke koji podržavaju očuvanje zdravlja kože.

Tijekom ljetnih mjeseci, preporučuje se tuširanje ili kupanje hladnom vodom. Piling tijela tijekom tuširanja odvodi mrtve stanice kože i zagađivače, pružajući koži svježinu. Upotreba piling krpe može biti korisna, stimulirajući limfni sustav ispod kože, poboljšavajući cirkulaciju krvi i potičući zdravlje crijeva, piše Times of India.

Jedan trik sve mijenja

Zimi, Ayurveda preporučuje tehniku Abhyanga, koja uključuje masažu tijela uljem prije kupanja. Ova praksa pomaže obnavljanju vlage u koži i održavanju cirkulacije krvi, posebno važno kada je izloženost suncu ograničena.

Studije sugeriraju da kupanje u toploj vodi može poboljšati metabolizam, kontrolirati upale i regulirati razinu šećera u krvi, posebno kod osoba s prekomjernom težinom. Ova terapija toplom vodom može biti korisna i kao alternativa za poboljšanje zdravlja kod onih koji nemaju vremena za redovito vježbanje. Važno je prilagoditi praksu kupanja vlastitim potrebama i preferencijama kako bi se postigao optimalan učinak na zdravlje.

Oglasi