viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 22.11.23 @ 08:53

Povjerenstvo za mlade i ravnopravnost spolova Općine Travnik u suradnji sa stručnjacima iz oblasti psihologije organiziralo je sinoć predavanje na temu “Ekranizam”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prilikom predavačice dr.sci. Klementina Nuk –Vuković i MA pedagogije – geštalt psihoterapeutkinja Ivanela Brković će predstavile su potencijalne probleme vezane za zaštitu djece u digitalnom okruženju odnosno sigurnost djece na Internetu, što danas predstavlja veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplozija informacijskih i komunikacijskih tehnologija otvorila je bez presedana mogućnost djeci i mladima da komuniciraju, druže se, dijele, uče, pristupaju informacijama i izražavaju svoje mišljenje o stvarima koje utiču na njihov život i njihove zajednice, dok se istovremeno nameću značajni izazovi za sigurnost djece.

Prepoznavši ove probleme, Povjerenstvo za mlade i ravnopravnost spolova je uz podršku načelnika Općine Travnik odlučilo organizirati predavanje na ovu temu, kako bi barem malo i roditeljima i našoj djeci u Travniku pokušala ukazati na ovaj veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM