viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 21.11.23 @ 06:10

Ako patite od glavobolja i migrena, ovaj jednostavan trik može pomoći u trenutnom ublažavanju bolova bez potrebe za uzimanjem bilo kakvih lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema ništa gore od glavobolje dok pokušavate obaviti obveze tijekom dana – pulsirajuća bol koja nikako ne nestaje i može vas razbjesniti i umoriti. Ali, postoji jedan jednostavan trik koji može pomoći u uklanjanju boli, a podržao ju je i liječnik koji kaže da može djelovati, a sigurno ne može štetiti, prenosi Mirror. Trik se sastoji u namakanju nogu u vrućoj vodi kako bi ublažili simptome glavobolje i priznaju da to zapravo pomaže. TikTokerica Sammar odlučila je ovo testirati i demonstrirala je trik na internetu dok je snimala sebe s nogama u kadi i rekla: “Dobro, vidjela sam djevojku na TikToku kako stavlja noge u vruću vodu da izliječi glavobolju”. Dok je sjedila na rubu kade, rekla je da očajnički traži lijek koji bi izliječio njezinu glavobolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je: “Danas sam bila tako očajna jer mi je glava bila kao… u pulsirajućoj boli”. Na svoje veliko oduševljenje izjavila je: “Moja glavobolja je nestala! U roku od dvije minute. Sada mogu ići i na zabavu. ”Međutim, mnogi su bili skeptični oko trika, a mnogi su komentirali da je trik predobar da bi bio istinit. Jedan korisnik TikToka je napisao: “Zvuči kao placebo efekt”, dok je drugi dodao: “Ne znam… čini se predobro da bi bilo istinito”.vMeđutim, metodu je podržao dr. Sam Hay koji je objasnio: “Dakle, imate glavobolju i čuli ste da stavljanje stopala u vruću vodu može pomoći – evo brzog odgovora zašto. Da budem iskren, sve je to malo spekulativno. Mislimo da se kod glavobolje krvne žile u mozgu stisnu i topla voda im pomaže da se otvore, a korisno je također staviti hladan oblog na stražnji dio vrata. Hoće li djelovati svaki put? Ne. Hoće li uzrokovati ikakvu štetu? Ne. Vrijedi li pokušati? Sigurno da”, prenosi Večernji list.

Oglasi
LM