spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Američka država donijela zakon o zabrani TikToka, korak prema zabrani u SAD-u

- Oglasi -

Američka savezna država Montana donijela je u petak zakon o zabrani TikToka koji će biti teško primjenjiv u postojećem obliku, ali bi mogao potaknuti spremnost Sjedinjenih Država da jednom zauvijek zabrane popularnu platformu kineske grupacije ByteDance.

- Oglasi -

Zakon SB419 prihvaćen sa 54 glasa (43 su bila protiv), treba još potpisati republikanski guverner te države na sjeverozapadu zemlje koja ima nešto više od milijun stanovnika.

Poput mnogih demokratskih i republikanskih zastupnika u američkom Kongresu, predstavnici Montane misle da platforma kratkih i zabavnih videozapisa koju posjećuje 150 milijuna Amerikanaca, omogućuje Pekingu da špijunira i manipulira korisnicima.

- Oglasi -

Tekst zapovijeda trgovinama mobilnih aplikacija (Apple i Google) da od 1. siječnja 2024. više ne distribuiraju TikTok.

Tako je Montana postala prva američka država koja je donijela zakon o zabrani TikToka. No on će se sigurno pokušati osporiti na sudu i mali su izgledi da će se primjenjivati u sadašnjem obliku.

,,O ustavnosti teksta odlučit će sud. Nastavljamo borbu za korisnike i kreatore TikToka u Montani”, rekla je službena predstavnica aplikacije uoči glasovanja.

TikTok godinama niječe optužbe za špijunažu u korist Kine.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.