spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Iz zatvora lažno dojavljivao da je u Županijskom sudu postavljena bomba

- Oglasi -
- Oglasi -

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su proteklih dana poduzimali intenzivne mjere i radnje, u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva ZDŽ, na rasvjetljavanju i dokumentiranju tri dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Županijskog suda u Zenici, koje su upućene od nepoznate osobe pozivom na telefonsku centralu Suda.

Izvršenim KDZ pregledima zgrade Suda utvrđeno je da se radilo o lažnim dojavama.

- Oglasi -

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa lažnim dojavama može dovesti osoba inicijala H. M. (1988.) iz Doboj Juga.

- Oglasi -

Kako je utvrđeno, spomenuta osoba je za vrijeme dok se nalazila na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno- popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, sa telefonske govornice 15.04.2022. godine u 08.25 sati, kao i dana 21.04.2022. godine u 11.07 sati, pozvala broj centrale Županijskog suda u Zenici i lažno prijavila da je u sudu postavljena bomba.

U međuvremenu, odnosno dana 1.04.2022. godine, putem druge osobe dogovorio je da lažno prijavi da je u zgradi suda postavljena bomba, na koji način je počinilo krivično djelo– lažno prijavljivanje.

Nad H. M. je zavedena kriminalistička obrada te je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiči, priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDŽ.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE