spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Konaković komentirao zašto se uhićenja političara ranije nisu događala

- Oglasi -

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentirao je posljednje poteze pravosuđa i akcije koje se provode prethodnih dana i tjedana.

- Oglasi -

Komentirajući novinski upit o posljednjim uhićenjima bh. veleposlanika i načelnika, kazao je da se ove stvari nisu ranije događale zbog pritiska na rad pravosuđa kroz Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) i druge alate kojima je upravljao ovaj sustav.

,,Tome danas svjedočimo, bez te vrste pritiska pravosuđe u Bosni i Hercegovini može raditi mnogo lakše, objektivnije i bez političkih primjesa. Svjedočio sam nekim procesima kada to niko nije smio kazati”, dodao je Konaković.

- Oglasi -

Smatra da sada u BiH institut odgovornosti za posao za koji vas netko bira postaje mnogo ozbiljniji te nema više zaštićenih osoba, prenosi Klix.

Posljednjih dana MUP Županije Sarajevo uhitio je načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, veleposlanika BiH u Maleziji i bivšeg načelnika Općine Ilidža Senaida Memića te veleposlanika BiH u Kuvajtu i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku zbog zloupotrebe položaja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.