spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najava: 4. Viteška utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

- Oglasi -

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procijeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju ne zarazne bolesti.

Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.

S tim u vezi ,Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSB u suradnji sa sportašima i sportskim radnicima općine Vitez organizira po četvrti put Vitešku utrku “Vitez trči za svijetski dan bubrega”

“Na taj način želimo skrenuti pozornost na važnost tjelovježbe, rekreativne tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom kod prevencije ove teške i podmukle bolesti od koje boluje svaka deseta soba u svijetu. Pozivamo sve građane općine Vitez, susjednih općina, građane BiH i susjednih država da nam se pridruže na ovom sportsko-humanom događaju i budu dio obilježavanja svjetskog dana bubrega.  Za najbolje smo priredili medalje, pehare i robno-novčane nagrade, a svaka prijava podrazumijeva i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem. Svi koji, po pravilima utrke prođu kroz cilj, bit će nagrađeni sa medaljom”, navode organizatori.

 Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati, a najbolji način za to je da radimo na sebi i čuvamo svoje tijelo. Jer: “U zdravom tijelu i zdrav duh”.

 Uvjete utrke i prijava na ovom linku: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5382/prijava_na_utrku

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.