viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.03.23 @ 11:09
OGLAS

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procijeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju ne zarazne bolesti.

Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.

OGLAS

S tim u vezi ,Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSB u suradnji sa sportašima i sportskim radnicima općine Vitez organizira po četvrti put Vitešku utrku “Vitez trči za svijetski dan bubrega”

OGLAS

“Na taj način želimo skrenuti pozornost na važnost tjelovježbe, rekreativne tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom kod prevencije ove teške i podmukle bolesti od koje boluje svaka deseta soba u svijetu. Pozivamo sve građane općine Vitez, susjednih općina, građane BiH i susjednih država da nam se pridruže na ovom sportsko-humanom događaju i budu dio obilježavanja svjetskog dana bubrega.  Za najbolje smo priredili medalje, pehare i robno-novčane nagrade, a svaka prijava podrazumijeva i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem. Svi koji, po pravilima utrke prođu kroz cilj, bit će nagrađeni sa medaljom”, navode organizatori.

OGLAS

 Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati, a najbolji način za to je da radimo na sebi i čuvamo svoje tijelo. Jer: “U zdravom tijelu i zdrav duh”.

 Uvjete utrke i prijava na ovom linku: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5382/prijava_na_utrku

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM