spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

U 2021. godini Medžlis Islamske zajednice Vitez pokrenuo gradnju nove džamije i vratio objekt

- Oglasi -
- Oglasi -

U nedjelju 20. 2. 2022. godine u Sali Medžlisa Islamske zajednice održana je redovna sjednica Skupštine.  Sjednici Skupštine prisustvovali su zastupnici u ime džemata sa područja Medžlisa IZ Vitez.

Na početku sjednice prisutnima se obratio predsjednik Izvršnog odbora MIZ Vitez Haris Šehić  i svima poželio učinkovit rad skupštine. Potom je Glavni imam MIZ Vitez Omer-ef. Sikira prezentirao Vjersko-prosvjetni izvještaj u kojem je, između ostalog, kazao da će 2021. godina ostati upamćena po dva značajna događaja po Medžlis. Naime, u ovoj godini počela je izgradnja džamije u Novom Naselju Vitez; u gradskoj zoni u kojoj je posljednja džamija izgrađena još prije 432 godine kada je Ahmed-aga dao sagraditi i uvakufiti džamiju za potrebe vjernika grada Viteza. Drugi značajan događaj je povrat vakufskog objekta u naselju Rijeka, Vitez. 

U drugom dijelu skupštine predsjednik Izvršnog odbora MIZ Vitez je prisutnima podnio administrativno-pravni izvještaj Medžlisa, a nakon njega tajnik Medžlisa Mirnes Alihođa podnosi financijski izvještaj. Značajno je spomenuti da je Medžlis Vitez ekonomski stabilan sa urednom financijskom slikom koja se ogleda u redovnom izmirenju svih obaveza prema Rijaseta i drugih relevantnih organa Županije i Federacija. U ovom dijelu rada skupštine spomenut je „Rejjan“ – Predškolska ustanova koju je osnovao MIZ Vitez. Na polju odgoja i obrazovanja najmlađih „Rejjan“ uspješno radi već tri pune godine. Na čelu Ustanove se nalazi ravnateljica Lejla Čerim-Haskić sa kolektivom koji broji osam uposlenica. Trenutni broj predškolske djece koja pohađaju „Rejjan“ je 70.

Na kraju je prezentiran plan rada Medžlisa za 2022. godinu  nakon čega se prisutnima obratio izaslanik Muftije travničkog dr. Ahmeda ef. Adilovića, mr. Muhemed Pezić, koji je čestitao rukovodstvu Medžlisa na uspješnom radu kao i svim džematima. U svom obraćanju mr Muhamed Pezić je naglasio da se iz svega što je na skupštini kazano da prepoznati iskreni domaćinski odnos koji vlada u strukturama Medžlisa i džemata koji postoje na njegovom terenu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE