spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
95 %
0.7kmh
100 %
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
7 °
Pet
2 °

Senat UNSA sutra razmatra izvješće povjerenstva za provjeru diplome Sebije Izetbegović

- Oglasi -

Krajem studenog prošle godine Senat Univerziteta u Sarajevu usvojio je zaključak kojim se traži od Medicinskog fakulteta da formira povjerenstvo za pregled dokumentacije postdiplomskog studija Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na izvanrednoj sjednici održanoj 10. studenog 2022. godine raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Tada je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu zatraženo da formira ad hoc povjerenstvo koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je navodno utvrdio Senat.

Kako je za Klix. ba potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj, sjednica Senata na kojoj će biti razmatrano izvješće o diplomi generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnice u Saboru Županije Sarajevo Sebije Izetbegović bit će održana sutra u 13 sati, nakon čega će uslijediti press konferencija.

Izetbegović je nedavno istaknula kako pojedinci iznose zlonamjerne neistine u vezi sa njenom akademskom karijerom.

Također je navela i da je Županijska prosvjetna inspekcija u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor te da nakon niza inspekcijskih pregleda inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere, a imala je ovlaštenje i obvezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to.

Naglasila je i da je ad hoc povjerenstvo, koja je formirana na osnovu zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu, nakon detaljne i iscrpne analize svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa upisom na magistarski studij i sticanjem diplome magistra znanosti, konstatirala da su ispunjeni svi zakonski i drugi uvjeti propisani aktima Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu za dodjelu diplome.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.