spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Hrvatskoj “pao” još jedan krijumčar iz BiH

- Oglasi -

Policajci Ravnateljstva policije i Postaje granične policije u Cetingradu tijekom protekla dva dana otkrili su dva pokušaja krijumčarenja ukupno 33 ilegalna migranta te su uhitili dvojicu krijumčara – tridesetčetverogodišnjeg hrvatskog državljanina i dvadesetjednogodišnjaka iz BiH.

- Oglasi -

Tijekom policijskog postupanja svi strani migranti najavili su da će od Hrvatske zatražiti međunarodnu zaštitu, odnosno azil, izvijestili su u petak iz karlovačke policije.

U srijedu su u poslijepodnevnim satima zaustavili i kontrolirali osobni automobil riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesetčetverogodišnjak, a u automobilu su zatekli četiri strana državljana koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

- Oglasi -

U jutarnjim satima u četvrtak zaustavili su teretni automobil bh. registracije kojim je upravljao 21-godišnji državljanin BiH, a u tovarnom prostoru zatekli su 29 stranih državljana koji su to jutro nezakonito prešli državnu granicu.

Karlovačka Policijska uprava je protiv dvojice krijumčara nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu “za sumnju u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

BiH državljanin odgovara i prekršajno, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer je u tovarnom prostoru prevozio ljude.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.