viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.09.20 @ 23:09

Predstave GKM-a Vitez, ,,Nema me” i koprodukcija Udruge ,,Uzor” iz Busovače i GKM-a Vitez ,,Čarobnjak iz Oza”, odigrane su proteklog tjedna na 18. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine održanom u Konjicu.

Reakcija publike na obje predstave bila je sjajna, mladi glumci iz Viteza i Busovače dobili su i jako dobre kritike stručnog, ocjenjivačkog suda, što se potvrdilo i prilikom dodjele festivalskih nagrada. Naime, GKM Vitez je osvojio ukupno 7 nagrada, od kojih je 5 za predstavu „Nema me”, a 2 za predstavu „Čarobnjak iz Oza”, koja je rađena u koprodukciji s Udrugom „Uzor” iz Busovače. 

OGLAS

Predstava ,,Nema me” osvojila je nagradu za najbolju predstavu festivala u cjelini, zatim nagradu za kolektivnu igru, Monika Maros osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u ženskoj, a Franko Bralo u muškoj konkurenciji, dok je nagrada za adaptaciju teksta pripala Marku Mirkoviću. 

OGLAS

Predstavi „Čarobnjak iz Oza” pripale su dvije nagrade, od kojih je jedna za najbolju kostimografiju, a druga za najbolje glumačko ostvarenje Vedranu Batiniću. 

OGLAS

Festival je natjecateljskog karaktera, a vrijedi istaknuti kako su kazalištarci iz Busovače uvjerljivo najmlađi sudionici ovogodišnjeg festivala. 

Ovo je samo još jedan dokaz koliko viteško kazalište vrijedi i koliko može. S ponosom se može kazati kako je GKM Vitez postao svojevrsni kulturni brand Lašvanske doline, te zaslužuju svaku moguću pozornost, jer njihove predstave govore same za sebe, njihova publika je brojna, čak i van granica BiH, zbog ovih viteških glumaca publika je stekla naviku odaska u kazalište.

Redakcija portala Viteški.ba čestita svim članovima GKM Vitez, te svim busovačkim glumcima, zaista ste ponos Lašvanske doline.

Oglasi
LM