spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Hrvatski teatar “Maska” Munchen i HNK Šibenik nastavljau kazališne dane u Vitezu

- Oglasi -

Ovoga vikenda kazališne dane u Vitezu nastavljaju Hrvatski teatar “Maska” iz Munchena predstavom “Pasija Jude Iškariotskog” te Hrvatsko narodno kazalište “Šibenik predstavom “Halatafl”.

- Oglasi -

Hrvatski teatar “Maska” iz Munchena gostuje ovoga petka, 1.9., na 15. Danima kazališta u VItezu, gdje će odigrati predstavu “Pasija Jude Iškariotskog”, po tekstu Marka Jukića, koji je u ovom djelu postavio upravo onoga svima najomraženijega lika u centar pažnje. Zašto, kako, zbog čega je on izdao Isusa kojega je volio? Zbog novca, možda, a možda ga je netko uspio nagovoriti? Je li on zbilja volio Isusa? Možda, a možda se samo pretvarao?! Što se događalo u tom periodu s Judom? Isusova pasija je jasno poznata, ali kakva je bila Pasija Jude Iškariotskog?!

Ne propustite pogledati ovoga petka, u Kazališnoj dvorani Vitez. Ova priča je nadograđena bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

- Oglasi -

Tekst i režiju potpisuje Marko Jukić, u predstavi igraju Igor Rajković, Cornelia Vlahović i Marin Bikić, a tehnička potpora su Ivana Krstanović i Martina Erdec.

Hrvatsko narodno kazalište Šibenik predstavom “Halatafl” stiže na kazališne dane u Vitezu, u nedjelju 3. rujna. Riječ je o trenutno ponajizvođenijoj predstavi u Hrvatskoj. U drami s elementima komedije igraju Darko Milas i Boris Svrtan, a početak je u 20
sati.

Darko Milas ovogodišnji je dobitnik festivalske nagrade, skulpture Ive Gregurevića, na 28. Danima hrvatskog filma “Ivo Gregurević” u Orašju. Predstavu „Halatafl“ su režirali i igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju: Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković.

Inače, halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra „vukovi i ovce“ čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi. „To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima. Njihov se susret događa na kraju jednog više – manje uobičajenog radnog dana u uredu. Kroz nekoliko dramskih i komičnih obrata spoznajemo da su i jedan i drugi krenuli u životnu borbu svaki na svoj način iz nekog idealizma“, stoji u opisu predstave koja će, nema sumnje, svojom toplom ljudskom pričom oduševiti kazališnu publiku u Vitezu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE