viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.09.23 @ 13:14
OGLAS

Ovoga vikenda kazališne dane u Vitezu nastavljaju Hrvatski teatar “Maska” iz Munchena predstavom “Pasija Jude Iškariotskog” te Hrvatsko narodno kazalište “Šibenik predstavom “Halatafl”.

Hrvatski teatar “Maska” iz Munchena gostuje ovoga petka, 1.9., na 15. Danima kazališta u VItezu, gdje će odigrati predstavu “Pasija Jude Iškariotskog”, po tekstu Marka Jukića, koji je u ovom djelu postavio upravo onoga svima najomraženijega lika u centar pažnje. Zašto, kako, zbog čega je on izdao Isusa kojega je volio? Zbog novca, možda, a možda ga je netko uspio nagovoriti? Je li on zbilja volio Isusa? Možda, a možda se samo pretvarao?! Što se događalo u tom periodu s Judom? Isusova pasija je jasno poznata, ali kakva je bila Pasija Jude Iškariotskog?!

OGLAS

Ne propustite pogledati ovoga petka, u Kazališnoj dvorani Vitez. Ova priča je nadograđena bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

OGLAS

Tekst i režiju potpisuje Marko Jukić, u predstavi igraju Igor Rajković, Cornelia Vlahović i Marin Bikić, a tehnička potpora su Ivana Krstanović i Martina Erdec.

OGLAS

Hrvatsko narodno kazalište Šibenik predstavom “Halatafl” stiže na kazališne dane u Vitezu, u nedjelju 3. rujna. Riječ je o trenutno ponajizvođenijoj predstavi u Hrvatskoj. U drami s elementima komedije igraju Darko Milas i Boris Svrtan, a početak je u 20
sati.

Darko Milas ovogodišnji je dobitnik festivalske nagrade, skulpture Ive Gregurevića, na 28. Danima hrvatskog filma “Ivo Gregurević” u Orašju. Predstavu „Halatafl“ su režirali i igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju: Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković.

Inače, halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra „vukovi i ovce“ čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi. „To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima. Njihov se susret događa na kraju jednog više – manje uobičajenog radnog dana u uredu. Kroz nekoliko dramskih i komičnih obrata spoznajemo da su i jedan i drugi krenuli u životnu borbu svaki na svoj način iz nekog idealizma“, stoji u opisu predstave koja će, nema sumnje, svojom toplom ljudskom pričom oduševiti kazališnu publiku u Vitezu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM