viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 22.09.23 @ 20:36

Svjetski dan farmaceuta obilježava se svake godine  25. rujna. Farmaceuti na taj datum promoviraju svoju ulogu u kontinuiranom poboljšavanju općeg zdravlja u cijelome svijetu.

Magistra farmacije Ilhana Muslimović ispred JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez nam je opisala ulogu farmaceuta kao zdravstvenog stručnjaka u sustavu zdravstvene zaštite, odnosno vrste i kvaliteta usluge koju farmaceut može i/ili mora da pruži kao zdravstveni stručnjak.

,,Uloga farmaceuta u zdravstvenom sustavu je značajno promijenjena posljednjih dvadeset godina. Kombinacija znanja i vještina, koju farmaceut posjeduje, kao i orijentacija ka pacijentu, pozicionirale su farmaceuta na mjesto zdravstvenog stručnjaka odgovornog za prevenciju bolesti, promociju zdravlja i sprovođenje sigurne, efikasne i ekonomične farmakoterapije.

Farmaceutska usluga pružena u ljekarnoj direktno utječe na zdravlje i kvalitet života ljudi.
Prva i osnovna dužnost farmaceuta je dobrobit pacijenta uz stalnu suradnju sa drugim zdravstvenim radnicima, posebno liječnicima te kontinuirnao usavršavanje i unapređivanje znanja. U JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez farmaceuti aktivno sudjeluju u praćenju propisivanja, izdavanja, primjene lijekova kao i u praćenju same sigurnosti terapije. Trudimo se da omogućimo individualni pristup pacijentima, kako bismo postigli najbolji terapijski odgovor uz minimalne neželjene efekte za pacijenta. Da bismo mogli pružiti najbolje za naše pacijente, trudimo se što više usavršavati svoja stručna zvanja putem raznih edukacija, seminara i webinara. Povodom Svjetskog dana farmaceuta u sklopu naših ljekarni održati će se promocija gdje ćemo kroz savjetovanje pacijenata promovirati zdravlje i sudjelovati u sprječavanju bolesti.

Magistra Ilhana ističe da će u ponedjeljak 25.09. u svim poslovnicama biti posebne pogodnosti koje organiziraju kao zahvalnost za povjerenje koje im pacijenti poklanjaju sve ove godine.
Tako da ćete moći uraditi besplatno mjerenje šećera u krvi od 08:30h do 10h u ljekarnoj u Starom Vitezu i ljekarnoj preko puta Doma zdravlja dok je centralna ljekarna u Domu zdravlja rezervirana za besplatnu analizu organizma u vremenu od 09:00h do 15:00h. U lhekarnoj preko puta doma zdravlja također možete uraditi besplatnu analizu kože lica u vremenu od 10:00h do 15:00h.

Svi proizvodi iz laboratorije JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez su na posebnoj ponudi 25.09 i cijene su snižene za 10%. Također u svim poslovnicama su pripremljeni pokloni i nagradne igre.

Dovoljan broj razloga da 25.09. posjetite neku od poslovnica JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez i obilježite zajedno sa našim farmaceutima njihov dan”, poručili su.

Oglasi