spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Spriječite koroziju: Popravite oštećenja boje na automobilu

- Oglasi -

Sitna oštećenja na boji automobila ne čine se kao razlog za brigu, ali ne bi ih bilo loše popraviti, pogotovo nakon zimskog razdoblja. Posipni materijali u kombinaciji sa oštećenim lakom i bojom može utjecati na bržu pojavu korozije.

- Oglasi -

Zbog toga ne bi bilo loše popraviti mala oštećenja i ogrebotine.

Možete li to učiniti samostalno, bez odlaska autolakireru? Možete ako su oštećenja minimalna. Na tržištu ima mnogo proizvoda za kućnu upotrebu, olovke za ogrebotine koje mogu biti lakovi ili boje. S njima možete prekriti ogrebotine na vozilima, ali prije toga treba dobro oprati taj dio limarije, odnosno potruditi se da na njemu nema prašine.

- Oglasi -

Koristite li olovke u boji za popravak lima bilo bi dobro znati točan tonalitet boje vašeg automobila. Kod boje možete pronaći na vratima prtljažnika, poklopcu motora ili negdje uz motor, ovisno o modelu vozila. Pogodite li ton, korekcije se neće vidjeti. Ne pogodite li baš točnu mješavinu boje i to je bolje nego ostaviti ogrebotine nezaštićenima.

Kako spriječiti stvaranje korozije

Koroziranje vozila može se u velikoj mjeri spriječiti. Najbolji savjet je najočitiji: redovno pranje automobila. Redovni pregled i sitne popravke spriječit će koroziju da napreduje i uzrokuje dodatnu štetu, piše BIHAMK.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.