viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.04.23 @ 19:30
OGLAS

Sitna oštećenja na boji automobila ne čine se kao razlog za brigu, ali ne bi ih bilo loše popraviti, pogotovo nakon zimskog razdoblja. Posipni materijali u kombinaciji sa oštećenim lakom i bojom može utjecati na bržu pojavu korozije.

Zbog toga ne bi bilo loše popraviti mala oštećenja i ogrebotine.

OGLAS

Možete li to učiniti samostalno, bez odlaska autolakireru? Možete ako su oštećenja minimalna. Na tržištu ima mnogo proizvoda za kućnu upotrebu, olovke za ogrebotine koje mogu biti lakovi ili boje. S njima možete prekriti ogrebotine na vozilima, ali prije toga treba dobro oprati taj dio limarije, odnosno potruditi se da na njemu nema prašine.

OGLAS

Koristite li olovke u boji za popravak lima bilo bi dobro znati točan tonalitet boje vašeg automobila. Kod boje možete pronaći na vratima prtljažnika, poklopcu motora ili negdje uz motor, ovisno o modelu vozila. Pogodite li ton, korekcije se neće vidjeti. Ne pogodite li baš točnu mješavinu boje i to je bolje nego ostaviti ogrebotine nezaštićenima.

OGLAS

Kako spriječiti stvaranje korozije

Koroziranje vozila može se u velikoj mjeri spriječiti. Najbolji savjet je najočitiji: redovno pranje automobila. Redovni pregled i sitne popravke spriječit će koroziju da napreduje i uzrokuje dodatnu štetu, piše BIHAMK.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM