viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.04.24 @ 16:58
OGLAS

U okviru manifestacije “Dani vakufa u Bosni i Hercegovini”, u Sanskom Mostu otvoren je Vakufski tržni centar koji je sagrađen na prostoru nekadašnje vakufske pijace.Riječ je o, kako javlja Mina, najvećem vakufu ove vrste u Bosni i Hercegovini i jednom od najznačajnijih projekata Islamske zajednice.

– Čast mi je i zadovoljstvo prisustvovati otvorenju objekta kojim ćemo se svi ponositi i zahvaljivati Gospodaru da smo mi generacija kojoj je podarena blagodat unapređenja Hamzi-begovog vakufa. Allahov zakon u svemiru je da ljudski rod konstantno napreduje, pa prema tome svaka naredna generacija treba praviit iskorake.

OGLAS

Ovim projektom mi pravimo iskorak i svjedočimo da smo preuzeli emanet, te da ćemo ga prenositi dalje – rekao je direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović. Najveći dio sredstava, Vakufska direkcija je osigurala putem Generalne direkcije vakufa Republike Turske. – Neka je Dragi Bog zadovoljan svima onima koji su doprinijeli izgradnji ovog objekta i nadam se da će do Sudnjeg dana služiti svojoj svrsi. Zaista sam sretan što sam imao priliku danas svjedočiti ovakvom događaju, ali i vidjeti da se ovdje vihori zastava islama, te da ovdje žive ljudi koji čuvaju našu vjeru. Sve dok ovdje budete stameni i čvrsto stajali na ovom području, mi ćemo biti uz vas – rekao je Sinan Aksu, direktor Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

OGLAS

Izgradnja je koštala šest i pol milijuna KM, prostire se na tri duluma zemljišta i ima 7.400 metara kvadratnih korisnog prostora.Kamen temeljac položen je u travnju 2018. godine, a gradnja je počela u rujnu 2021. godine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM