viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.04.24 @ 21:26
OGLAS

U BiH konačno stižu investicije koje se odlikuju uvođenjem visokih tehnologija.

Kompanija GS Holding GmbH iz Regensburga u Njemačkoj jedan je od trenutno najvažnijih i najaktivnijih investitora u Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba. Većinski su vlasnici tvrtke “GS-Tvornica mašina Travnik”, odnosno GS-TMT koja je jedna od tehnološki najnaprednijih tvornica u BiH.

OGLAS

Travnička tvrtka se, prvenstveno, bavi proizvodnjom i ugradnjom industrijskih komponenti u složene proizvode prema zahtjevima i potrebama kupaca. No, ono što je trenutno najvažnije, jeste proizvodnja prvog električnog dostavnog vozila koje je izrađeno u ovoj tvornici- EVO.

OGLAS

EVO je novo električno dostavno vozilo koje je osmislio, razvio i proizveo GS-TMT zajedno s vanjskim suradnicima i dobavljačima. Prema podacima iz ove kompanije, EVO je novi “igrač” na tržištu čija je serijska proizvodnja predviđena za 2024. godinu. Glavni naglasak bit će na njemačkom tržištu, ali namjera je biti zastupljeniji i u regiji. Prema ranijim najavama iz kompanije, vozilo će se moći vidjeti i na ulicama bh. gradova, i to početkom 2025. godine.

OGLAS

EVO vozilo ima maksimalnu nosivost 300 kg, a može do prijeđe do 100 kilometara.

Prema podacima BiznisInfo.ba, GS-TMT je u 2023. imao impresivne prihode od 65,8 milijuna KM i dobit od 5 milijuna KM. Broj zaposlenih popeo se na 505, što je četrdesetak više nego godinu ranije, što govori o rastu kompanije. Ova kompanija poznata je i po proizvodnji bicikala Ruff Cycles. No, tu nije kraj. Riječ je o istom njemačkom investitoru koji uskoro otvara tvornicu u Prozoru-Rami, koja je već izgrađena. Isti Holding, naime, vlasnik je tvrtke GS-Rama.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM