viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.03.24 @ 13:37

Stručnjak za asfaltiranje otkrio je da fleke od ulja na prilazima mogu nestati u samo 30 minuta korištenjem običnog sredstva koje ima svaka osoba u svom domu, a radi se o deterdžentu za pranje rublja.

Dok je malo prljavštine na vašem prilazu normalna pojava i većina ljudi to može tolerirati, mrlje od ulja teže je ignorirati. Ako parkirate automobil na prilazu, izlijevanje ulja će se sigurno dogoditi, stoga je ključno znati kako ga se riješiti. Stručnjaci tvrtke Terraform Driveways tvrde da uklanjanje fleka od ulja ne mora biti težak posao. Na svojoj web stranici su objasnili da deterdžent za pranje rublja, uključujući verzije u prahu, sadrži “površinsko aktivne tvari”. Ove molekule povećavaju sposobnost miješanja vode i drugih tvari, čineći ga efikasnim u otapanju prljavštine i ulja.

OGLAS

– Zapamtite da je ulje hidrofobno pa površinski aktivna tvar može pomoći u skidanju – navodi Terraform Driveways. Ulijte deterdžent na fleku, ostavite 30 minuta, a zatim istrljajte tvrdom žičanom četkom. Ako imate deterdžent za pranje rublja u prahu, Terraform Driveways predlaže da ga pomiješate s toplom vodom kako biste stvorili pastu koju možete nanijeti na fleku od ulja. Ostavite pola sata i istrljajte četkom. Crijevom isperite višak ulja i deterdženta. Nakon što se osuši, provjerite ima li ostataka i trebate li ponovno tretirati fleku od ulja.

OGLAS

Ako imate vlažnu fleku od ulja na prilazu, možete je očistiti sodom bikarbonom. Terraform Driveways tvrdi da soda bikarbona ima upijajuća svojstva i efikasna je za ulje koje je još mokro. Napravite pastu od sode bikarbone i tople vode i nanesite je na fleku od ulja. Ostavite pastu oko 30 minuta. Ako se radi o velikoj površini, smjesu možete ostaviti i preko noći. Nakon što ostavite smjesu da se stegne, upotrijebite tvrdu četku za ribanje dok se ne očisti. Također možete upotrijebiti malo deterdženta za posuđe  kao pomoć pri ribanju. Nakon što fleka nestane, isperite svoj prilaz čistom vodom, piše Express.co.uk.

OGLAS
Oglasi
LM