viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.03.24 @ 13:49

Panel rasprava “Turistički prihvatni kapacitet kao upravljački alat u destinacijskom menadžmentu” okupio je u petak u hotelu Lacroma u Dubrovniku dugogodišnje turističke djelatnike i važne osobe iz dubrovačkog turizma. S obzirom na, kako je istaknuto, sve agresivniji turistički razvoj koji rezultira brojnim problemima na lokalnoj razini, nužno je aktivno promišljati o strategijama povećanja ‘otpornosti’ destinacije na vanjske ugroze. Odnosno o načinu na koji je moguće osnažiti kapacitete turističkih odredišta za održivi i uravnoteženi razvoj. U tome kontekstu se kao jedan od glavnih alata učinkovitog i proak­tivnog destinacijskog menadžmenta nameće potreba pro­cjene prihvatnog kapaciteta turističkog odredišta, što je bila tema ove rasprave.

Organizatori panela bili su Grad Dubrovnik, Libertas međunarodno sveučilište, Institut za turizam i HKD Napredak Dubrovnik.

OGLAS

Uvodničari su bili doc. dr. sc. Damir Krešić (Institut za turizam, ravnatelj i dopredsjednik HKD Napredak) i dr. sc. Izidora Marković Vukadin (Institut za turizam, viša znanstvena suradnica) dok su panelisti na raspravi bili Mato Franković (Grad Dubrovnik, gradonačelnik), Neven Ivandić (Institut za turizam, viši znanstveni suradnik), Ivan Maslać (HKD Napredak – Dubrovnik, predsjednik), Nikolina Trojić (Libertas međunarodno sveučilište, predavač).

OGLAS

Panel raspravi nazočili su i predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka, član Središnje uprave HKD Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Goran Štrbac.

OGLAS

Tijekom svog boravka u Dubrovniku izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojega su činili: predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednici: doc. dr. sc. Damir Krešić i Miroslav Landeka, član Središnje uprave HKD Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Goran Štrbac, održalo je sastanak s predstavnicima dubrovačkog Napretka: predsjednikom Ivanom Maslaćem, Milanom Perićem i Marinkom Marićem.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru sudionici su razgovarali o jačanju veza i unaprjeđenju suradnje između Središnjice i dubrovačkog Napretka. Također, bilo je riječi i o budućim aktivnostima u radu i projektima HKD Napredak Dubrovnik.

Oglasi
LM