viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.02.24 @ 19:11

U povodu šeststote obljetnice smrti kraljice Katarine, koja se obilježava ove 2024. godine, HKD Napredak podružnica Vitez priredilo je noćas predstavljanje dvije knjige travničke spisateljice Božene Volić: roman Kraljičin izbor i autoričinu prvu zbirku poezije Poetski akvarel.

O romanu je govorio književnik Anto Zirdum koji je naglasio da se autorica prisjetila dramatike tog vremena i nesretne sudbine ne samo kraljice Katarine nego i posljednje bosanske kraljice Mare Tomašević o kojoj roman govori.
O Volićkinoj poeziji govorila je književnica Sanja Babić.

OGLAS

Ona je naglasila da je Božena odavno etablirana kao prozni pisac, ali da je njezina poezija ključ njezinog srca. Ulomke iz Volićkine proze kao i poeziju čitale su Iva Rajković i Petra Garić.
U glazbenom dijelu programa nastupio je vokalni ženski zbor HKD Napredak Vitez, pod ravnanjem Gordane Mišković i uz pratnju Anje Vrebac, klarinet i Petar Barešić-Tadić, harmonika.

OGLAS

U svome obraćanju, autorica Božena Volić zahvalila se okupljenima i naglasila da je kraljica cijelim svojim životom i u najtežim vremenima svjedočila o dostojanstvu žene.

OGLAS
Oglasi
LM